Min vecka i bilder

Spela lite COD är aldrig fel.
 
 
Jag köpte en iPad som jag nu är besatt av.
 
Gick en promenad till Fred Meyer. Denna utsikten har vi från vår gata. På andra sidan är det är en sjö som vi har som utsikt. Riktigt mysigt.
 
En random bild
 
En annan random bild
 
Älskar Fred Meyer!
 
Gissa vad de hade i Fred Meyer?! JO, WASA KNÄCKEBRÖD!!
 
Spiderman var och hälsade på!! Patsy hade en halloween fest i hennes skola (hon är rektor). Bebisarna var Spiderman och Batman.
 
Anna!
 
Jag!
 
Ace
 
Spiderman och Batman i bilen!
 
Från vänster: Ace, Nikki, Anna
 
Anna och jag
 
En del av familjen (vissa saknas). Från vänster: Patsy, Owen, Ace, Nikki, Anna, jag, Anthony och David
 
En älg var och hälsade på vid skolan.
 
I lördags tog vi en road trip till Seward, en liten by som har 2000 invånare. Bilden är tagen från bilen
 
 
Baboo Bugs somna i bilen. Stackars bebisar, de är sjuka. :(
 
Owen kollade på film
 
Jag köpte lite shower gel som luktade riktigt gott. De luktar som mango och papaya, jordgubbar och milkshake, blåbär och smootie. YUMMY
 

Mina skolor

Jag tankte visa er tva bilder som ar tagna pa mina skolor. Min gamla och min nya.
 
Detta ar min skola som jag gar i nu. Det gar 800 elever i denna skola, vilket gor den till Anchorage minsta skola av de 8 skolor som finns har.
 
Detta var min gamla skola (Bartlett High School). Det gar 1800 elever pa Bartlett och det ar aven en av de minsta skolorna har. Den ar kand for att vara Ghetto och den ar okand for kriminalitet, droger och gang.
 
Detta ar en bild fran min gamla skola. Den ar tagen forra aret da en bjorn gick in i skolan for att leta efter mat. Sa har har ni bjornen! Haha

Sa har kanner jag mig just nu...

 
Haha!! Osminkad och hur trott som helst! Men jag har bara 2 och 1/2 lektioner kvar och sen ar det helg (vi ar lediga pa fredag, wiihhooo). Det gor mig lite gladare och piggare. Idag efter skolan ska Louisa och Daphney folja med mig hem sa vi ska chilla och kanske se pa en film eller nagot. Chilla, chilla som en gorilla. Hahha. Na nu far jag allt sluta.
 
Jag vaknade upp lite under forsta lektionen for vi har en kille i den klassen som sjunger i klassrummet hela tiden. Han sager hela tiden "Lord has mercy", "bless y'all", "I'm from the South, y'all" och "I'm from the country, fools. You guys here in Alaska are toooo quiet up in this bit*h" Hhaha, han ar valdigt rolig. Han sjunger aven allt han sager och alla klassrum i denna korridoren hor han. Han berattar ocksa for alla om hur mycket han hatar Romney han sager typ "that dude Romney, he don't even remember what he said 4 minutes ago. You must be trippin' if you vote for that fool." Haha. Jag sitter och fnittrar hela tiden for han ar sa rolig. Han gor sa jag vaknar upp lite och om han inte vackte upp mig under forsta lektionen hade jag nog somnat under andra lektionen.
 
Hoppas ni har det grymt i Sverige!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Owen, say holla!!!

Idag, när jag stod i duschen hörde jag Owen och Anthony skrika "ULIA" och "CELIA" (två av massa smeknamn jag har fått) utanför toan. Jag hade låst dörren och stod i duschen. Jag fortsatte duscha men de slutade inte skrika efter mig. Så jag gick ut ur duschen, med schampoo och allt i håret, satte på mig en morgonrock och öppnade dörren.
 
Där stod Lilla Anthony och Lilla Owen och tittade på mig frågande. Efter några sekunder visade Owen mig sin ballong som han hade i handen och sa "Celia, big ballon... BYE CELIA!" och de båda sprang i väg. Haha, de är så söta !!
 
Här är en video från i lördags när Owen var klar med att äta middag. HAN ÄR SÅ SÖT!!
 
http://www.youtube.com/watch?v=rukXqzXuERY

Take over the world when I'm on my Donald Trump sh*t.

Guess whaaatt! Jag har köpt en iPad!!! Min dators batteri är knasigt och den är väldigt seg. Så kände att en iPad skulle hjälpa mig med skolarbeten och allt. Är sååå himla nöjd och jag älskar den!! :) Det är lite sorgligt att man kan bli så glad för materialistiska saker. Men alla som har en iPad vet hur bäst de är! och de som inte har en, KÖP EN iPAD!! :)
 
Jag köpte en vit 32 GB! 
 
 
// En glad Cecilia
 
 
 

A lazy day

Ar i min 4 lektionen nu och ar trott som bara den. Igar arbetade jag lite pa nagra inlagg, ska publicera dem nar jag kommer hem! Forlat for att jag ar sa seg! Plus ska jag visa en sak som jag har kopt!
 
Hoppas ni har en riktigt bra kvall (eller ar det midnatt i Sverige?) och forlat for att jag inte har skrivit nagot pa lange!!!

New Obsession...!

Okej, måste lätta lite på min ångest här asså. Jag har ångest för det är så många som skriver långa typ NOVELLER till mig på facebook och ställer en massa frågor och sånt. De hoppas att jag svarar så fort som möjligt. Måste säga till er att jag inte hinner. Jag har inte tid. Jag går upp klockan 5.40 varje dag och slutar skolan 14.00 varje dag och gör mina läxor i cirka 2 timmar varje dag. Sedan umgås jag med familjen sedan kraschar jag i min säng vid 22.00 varje kväll. Jag hinner tyvärr inte svara på era meddelanden. Jag hinner inte. Och ni kan inte förvänta er svar. Missförstå mig inte nu, JAG ÄLSKAR NÄR NI SKRIVER MEDDELANDEN TILL MIG men jag hinner inte svara till alla.
 
Ni måste se allt från min sida. Jag gör allt i ett annat språk, det är en ny kultur och i skolan är ALLT olikt från den svenska skolan. Jag är trött bara av detta. När jag kommer hem vid 14.30 från skolan orkar jag knappt hålla mig vaken. Jag tränar inte just nu heller för jag orkar inte. Jag orkar knappt gå ut med hundarna i 1 timma för jag är så himla trött. Allt är så nytt allt kräver mycket mer koncentration. Jag vet att det kan vara svårt för er att fatta eftersom många av er inte har varit i en sån här situation, men snälla försök att se detta lite från mitt perspektiv. Jag älskar att få brev och meddelanden på facebook, men jag hinner inte att svara.
 
Okej, nu till lite roligare saker. Jag har en ny besatthet. och det är.... MW3 (eller Call of Duty eller COD vad nu alla kallar det)!!! Älskar det! Tycker det är hur kul som helst att spela Xbox med mina syskon och jag ska lätt köpa det när jag kommer hem till Sverige. Älskar det! :) men tyvärr förstod jag att batteriet i konsollen var slut och vi hade inga fler batterier, så var värsta ledsen när jag inte fick spela mitt nya favoritspel eftersom jag var så taggad på att spela. :(
 
 
 
 

Color your nails

Här är de nagellacken jag har köpt här. Jag fick bara plats med två nagellack från Sverige så fick köpa några här. :) De kostar cirka 50 kr/st. 
 
Från vänster: Kendall on the katwalk (Nicole by OPI, Kardashian Kolors Collection), Yoga-ta get this blue! (OPI), Khloé had a little Lam-Lam (Nicole by Opi, Kardashian Kolors Collection)
 
Kourt is red-y for a pedi (Nicole by OPI, Kardshian Kolors Collection)
 
Från vänster: Miss Independent (Nicole by OPI), Wear something spar-Kylie (Nicole by OPI, Kardashian Kolors Collection), A cut above (Essie)

shine bright like a diamond....

Gick på en promenad med en av våra hundar, Kunaq. Som ni ser på bilderna är det snö här! vi fick snö igår men det ser ut som det håller på att försvinna igen.
 
 
 
Vid sjön där jag bor
 
Söta Kunaq!
 
 
Ett hus hade redan halloweenpyntat!
 
 
 
 

Digital Business Communication

For trott for att jobba! Haha, det har ar det jag gor nar jag tar en liten paus fran att arbeta!! :)
 
 
 
 
 
 
 
// En valdigt skolmotiverad Cecilia. Haha

Okej... nu racker det!!

Jag vill ha mitt internet tillbaka!!!
 
Jag var i Downtown igar och tankte kopa nagra par converes och ett par vinterskor, men jag hittade inte nagra som jag gillade... De jag gillade var Steve Maddens (ett kant skormarke) och de kostade typ 1000 svenska kronor. Jag vet att det ar ungefar sa mycket ett par vinterskor kostar i Sverige. Och detta market ar ju jattebra, det ar bra kvalite (ah jag kan inte gora ' san grej over e! Jag fattar inte amerikanska tangentbord!!!) och allt sa jag vet att de skulle halla valdigt lange. men det kanns som sa mkt pengar!! hahaha!
 
Jag traffade tva andra utbytesstudenter igar som gar i min skola. Bada ar fran Tyskland och en av dem gar i min Marine Biology. Jag har Office Aide min andra lektion och da brukar jag dela ut passes till sanna som kommer forsent (passes behover man i amerikanska skolor, de har sakerhetsvakter som gar runt i skolan och om de ser en utan ett pass sa far man kvarsittning) men aven gar jag och ger passes till elever som kanske behover ga till skolans Nurse eller nagot sant.
 
Deet har var tva slagsmal i skolan forra veckan sa jag far ga till olika lektioner och ge elever som var med i fighten eller var askadare sanna passes for att ga till security office far att att typ "vittna". Sa jag sprang runt i skolan igar och gick in i klassrum. En elev som jag skulle ge pass till var i gymmet och hade idrott sa jag gick fram till lararen och gav honom passet sa han kunde ge det till eleven. Da kom min kompis, Diamond, hade lektion dar da och hon kom fram och borjade snacka med mig.
 
Sen vid lunch gick jag till biblioteket for att gora mina laxor och en tjej kom fram till mig. Hon var ocksa utbytesstudent! Hon har namligen idrott med Diamond och Diamond hade sagt till henne att jag ocksa var utbytesstudent. Sa vi borjade prata och som jag skrev innan sa kommer hon fran Tyskland. Hon heter Louisa-Marie och vi ska ha lunch tillsammans idag sa det ska bli kul att fortsatta prata med henne. Vi har aven skap vid typ samma stalle!! Jag har skap i Senior Hallway (vilket ar for de som ar aldst i skolan) och hon har i Junior Hallway (vilket ar for de som ar nast aldst) och de ligger precis bredvid varandra. Sa det ar kul att vi har haft skap sa nara varandra utan att veta det!
 
Jag tror aven att jag ar en larares favoritelev. Hon pratar garna med mig och ger mig tips och allt! Haha. Hon ar sa skon! Hon heter Ms. Thomas och jag har henne i tva lektioner, Computer Keyboarding och Digital Business Communication. I de klasserna far jag alltid 100% eller A (alltsa alla ratt) pa varje arbete eller uppgift. Anledningen till att jag far sa bra ar for att jag har haft datorkunskap i skolan och jag har lart mig en del om Word, Powerpoint m.m. efter alla arbeten och projekt vi har haft i svenska skolan.
 
I de andra amnena vet jag inte riktigt hur jag ligger till, men jag tror jag ligger mellan A eller B i varje klass. Har i USA ar det latt att fa bra betyg sa jag kanner mig for en gang skull riktigt smart nar jag gar i skolan!! Hahaha! Det kanns bra att vara en av de basta i vissa klasser! Helt seriost, vi svenskar ar riktigt bra i skolan har jag lart mig efter denna tid i USA.
 
Men det var allt jag hade att saga. Hoppas ni har det bra och var glada att ni har internet for jag kanner att jag knappt kan overleva en dag till utan det! En vecka ar alldeles for lange att leva utan internet! Sa fort jag far internet far ni se nya bilder!!
 
// Cecilia.'

Internet

Vad jobbigt det ar att leva utan internet. det ar jobbigt for det ar det anda sattet jag fortfarande kan ha kontakt med Sverige. Forlat ifall jag inte har svarat pa meddelanden pa facebook och forlat for att jag inte har var inloggad pa skype. Just nu ar jag inne pa skolans datorer och dar ar facebook blockat, sa jag kan inte svara pa era meddelanden. Och skype gar ju inte heller da man maste vara tyst i biblioteket som jag sitter i. Men vi tror att vi far tillbaka internetet pa fredag sa det ar inte langt var! Sa fort internet funkar ska jag lagga upp lite nya bilder!! :)
 
Om 10 minuter borjar min forsta lektion sa ni far ha det bra!
 
/// Cecilia

Biblioteket

Sitter just nu i biblioteket innan lektionerna borjar. Klockan har ar 7:07. Jag gick och la mig vid 22.00 igar och ar fortfarane trott.
 
Igar var jag pa min vardmammas arbete for att gora mina laxor och det slutade med att jag gjorde alla laxor for idag och imorgon, sa jag hoppas nu att jag inte far en massa laxor sa kanske jag kan aka till downtown Anchorage efter skolan for jag behover kopa lite saker. :)
 
Detta inlagg var lite onodigt eftersom jag inte hade sa mycket att saga haha!
 
Men hoppas ni har det bra i Sverige och jag saknar er alla!!!
 
 
/ Cecilia'

Inget internet!!!

Tjenare tjenare!

Jag har inget internet hemma men de tror att vi får tillbaka det någon gång under fredag. Just nu sitter jag i Patsys (min värdmamma) arbete och försöker skriva klart mina läxor. Skulle bara berätta varför jag inte har gjort något inlägg.
 
Dianas fråga:
Har du fått kvarsittning någon gång? Hur är den nya skolan?
 
Svar: Nej, som tur var har jag inte fått kvarsittning! Det var nära att jag kom försent ett antal gånger under min tid i min gamla skola eftersom skolans byggnad var väldigt stor och jag hade mitt skåp längst längst in i ett litet litet hörn på fjärde våningen. Det var allt att springa mellan lektionerna! Men nu går jag i en mindre skola (färre elever och även mindre byggnad) så det är lätt att komma i tid.
 
Den nya skolan är bra! Elever här är trevligare och mer skolintresserade. Lärarna är också mycket bättre. Allt är bara mycket mycket bättre! :) Dock är jag fortfarande väldigt ny, så känner mig lite ensam ibland. men jag pratar mer och mer med olika elever varje dag så det är roligare nu att gå i skolan!!! :)
 

Digital Business Communication

Har trakigt i Digital Business Communication sa vi tar lite bilder istallet. :) Har ar jag, Kayla and Kristmas (Kristen)
 
HAPPY FRIDAY!!!
 
 
 
Forresten, alla skolor i Anchorage har Mac datorer! ALSKAR DEM!!!

Skillnader mellan USA och Sverige

Vänlighet

I Sverige kan det finnas väldigt otrevliga och blasé kassörskor i affärer men inte här inte. Vare sig man är i en liten affär eller en stor Fred Meyer (typ ICA Maxi fast större, det är som Wal-Mart) så är alla kassörskor snälla och trevliga och gör allt för att hjälpa en. Jag har inte träffat någon som har varit så tråkiga som personer som jobbar i affärer i Sverige. Det spelar ingen roll ifall man är i en yoghurtglass café, en souvenirbutik eller i Nordstom - alla är snälla och hjälpsamma. Sverige har mycket att lära från USA!

Kvantitet över Kvalité

Här i USA är det mer viktigt, i alla fall i skolan, att man har många sidor i sitt arbete och stor plansch än att man har skrivit ett bra innehåll. Jag vet detta för jag har varit en Teacher Aide, vilket betyder att jag ibland hjälper lärare att rätta. När jag får information om hur jag ska rätta är det alltid det viktigaste att de är tillräckligt mycket sidor än vad det står i arbetet. Alltså rättar de efter hur många sidor man har och inte vad man har skrivit. Man kan i princip skriva ”Bla Bla Bla”utan att läraren skulle veta det.

Titel, namn, datum, lektion

Här i USA är otroligt viktigt att man skriver titel, namn, datum och vilken lektion man har på allt man lämnar in. Även ifall ens arbete är A, om du inte skriver titel, namn, datum och lektion kan du få –B i betyg. Och det är ifall läraren är snäll. Vissa lärare sätter F (alltså Icke Godkänd) på arbetet ifall du har glömt skriva dessa 4 saker.

Tid

I USA är det väldigt viktigt att komma i tid. Man ska komma exakt i tid, inte en minut senare! Lektionen här i USA kan börja t.ex. 8:29 och sluta 9:22. Varje minut räknas. I Sverige är det mer att man börjar lektionen t.ex. 8:30 och sluta 9:25. Ifall du kommer 8:35 är det oftast helt okej och det räknas inte som man kom försent. Men här i USA, ifall man kommer försent 1 minut är man tardy (försenad) och om man kommer 3 minuter försent sammanlagt på en dag för man kvarsittning.

Etnicitet

Här är det viktigt att veta vart folk kommer ifrån och många umgås bara med folk med samma etnicitet som dem. T.ex. har jag aldrig sett en japansk tjej vara ihop med en kille som inte är japan. Det är också så att man skriver vilka ”ras” man är när man t.ex. börjar en ny skola. Man får kryssa i ifall man är latino, white, black, afro-american m.m. I Sverige bryr man sig inte lika mycket om etnicitet och hudfärg som här i USA.

Spirit

Här i USA är det mycket skolanda och det är viktigt att vara stolt över att vara amerikan och även vara lojal till sitt land.. Här är det viktigt att visa att man bryr sig om skolan – många t.ex. har skolfärgerna på sig under den första fredagen under månaden m.m. Man ska även vara stolt att vara amerikan och varje morgon i skolan ställer man sig upp och håller sin högra hand över sitt hjärta och man ska säga The Pledge. The Pledge är:

”I pledge Allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with Liberty and Justice for all.”

Extra Credit

I USA kan man få extra credit (bättre betyg) ifall man hjälper skolan eller en lärare. Ifall kan en lärare säga ”I need Kleenex (servetter) and the person that brings me that to our next class will get extra credit”. Alltså kan man få bättre betyg ifall man t.ex. tar med sig servetter till en lärare.

 

Detta är allt jag kom på men ifall det är något ni undrar över kan ni gärna skriva en kommentar här och jag försöker svara så fort jag kan! Det kan handla om allt, t.ex. hur det är att bo i Alaska, hur det är att bo i en värdfamilj eller hur skolan är här i USA. Skriv en kommentar och skriv helst inte en massa meddelanden på Facebook eftersom jag får svara på i princip samma frågor varje dag på Facebook. Det är bättre ifall ni ställer sådana frågor här på bloggen så alla ser svaren! :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus